22.3.2019

Please reload

Postauksia

Att bli varse

22.3.2019

 

Livet är ungefär som när vi gräddar våfflor. Sista våfflorna bli alltid bäst. Sedan tar smeten slut och så är ungefär livet också... när det börjar gå bra, så tar det slut. Efter att man har fyllt 50 år, så går man in i en ny tidsålder, som jag "skämtsamt" brukar kalla för ”Pay back time”. Efter fyllda 50 år, så får man inte mer av livet istället så får man lämna ifrån sig kroppsliga funktioner som man tidigare har sett som självklara. Hur det hela sedan kommer att sluta, vet vi redan. Och helt plötsligt så blev jag väldigt djup i mina funderingar över tillvaron. Egentligen så skulle det här inlägget handla om att grädda våfflor och att vi nu närmar oss sommaren och befinner oss mitt i våren och varför lägereldar, våfflor vår och sommar är så nära besläktade med varandra. Nu fick jag helt plötsligt ett mejl från kocken Christer som undrade om jag hade Facebook. Jag älskar era härliga kommentarer i synnerhet när man försöker vara lite seriös, så här på en fredag, början av ett nytt veckoslut. Kunde han inte ha frågat något om våfflor eller lägereldar istället, så hade jag kunnat berätta något viktigt. Här kommer mitt favorit recept på våfflor, lycka till och önskar er ett skönt veckoslut!

 

Calliolas våfflor

 

Ingredienser

50 gram  smör

4 dl  vetemjöl

 

2,5 dl  kallt vatten

2 krm  salt

4 dl  vispgrädde

 

Tillagning

10 laggar:

1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Rör samman mjöl, vatten och salt till en jämn smet.

3. Vispa grädden tjock. Rör ner grädde och smör i smeten, som blir ganska tjock.

4. Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.

5. Klicka i ca 1 dl smet och bred ut den lite. Grädda tills våfflan fått fin färg. Ät genast eller låt svalna på galler så att den behåller sin sprödhet.

 

Share on Facebook
Please reload

Please reload

Arkisto
TA KONTAKT
  • Grey Google Places Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • https://plus.google.com/101683213170
  • Grey Pinterest Icon

Calliola – Vid havet i Raseborg

Rågövägen 315, 10710 Snappertuna.

Tel. +358 201 600 888 / försäljning

Tel. +358 400 163 632 / Calliola

e-post: calliola@calliola.com

© 2017 Calliola