FINSK NÄRMAT

RESTAURANG CALLIOLA

De bästa av naturens smaker på tallriken 

 

På restaurang Calliola tillreder man maten och smakerna på basen av årstidernas och naturens tillgångar. Menyerna, som planeras av vår professionella personal, består av råvaror från naturen och lokala producenter. De tillverkas utan mellanhänder, alltid färska, direkt till kundens tallrik.

 

Svamp och vilt kommer från skogarna runt omkring, fisken från närvattnen och brödet bakas på lokalt producerat mjöl från Raseborg. Bovik gård, den kända ekologiska fåruppfödaren i Snappertuna, hör till en av våra hovleverantörer. Även honungen kommer från en lokal leverantör alldeles i grannskapet.

 

Bra kontakter till de lokala och närliggande producenterna garanterar en hög kvalitet på råvarorna. Då man planerar Calliolas meny utgår man från naturens tillgångar. Menyn är egentligen ramen men innehållet varierar ändå dagligen. Om det finns abborrar i nätet på morgonen, serveras de till lunch samma dag. Kunden kan önska en huvudingrediens i samband med restaurangbokningen och den serveras sedan med de tillbehör som finns att tillgå. Närmat och äkta smaker kombinerat med en innovativ presentation är grunden i Calliolas kök. Tidigare talade man om husmanskost, nu talar man om när-, eller säsongsmat. Det är fråga om i princip samma sak. På Calliolas meny hittar man ofta vilt. Om man inte har någon jägare i grannskapet kan det vara svårt att få tag på färskt viltkött och kunna äta enligt etiska principer.

 

Grunden i Calliolas kök är också närmat med äkta smaker kombinerat med innovativt förverkligande.

Vi betjänar förutom på möten och bröllopsfester även privatpersoner och små grupper (grupper av minst 8 personer) enligt förhandsbokning.​

NÄRMAT
MIDDAG, SMAKUPPLEVELSER OCH STÄMNING
PURJE - RESTAURANGSAL 52 pers.
IDYLLI – RESTAURANGSAL 26 pers.
VENEVAJA – MIDDAG 40 pers., vid havet
Illallistila Kirjasto
KIRJASTO - MIDDAG 28 pers.
VILLA CALLIOLA - MIDDAG 20 pers.
IDEACALLIO - FESTMIDDAG 50–130 pers.
Tarjoilua sauna- ja kotatiloihin
BASTU OCH GRILLKOTA 10–50 pers.
TA KONTAKT
  • Grey Google Places Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • https://plus.google.com/101683213170
  • Grey Pinterest Icon

Calliola – Vid havet i Raseborg

Rågövägen 315, 10710 Snappertuna.

Tel. +358 201 600 888 / försäljning

Tel. +358 400 163 632 / Calliola

e-post: calliola@calliola.com

© 2017 Calliola