KUNDERNAS ERFARENHETER

Kioskeds globala team möts på Calliola

Kiosked, företaget som är valt till Finlands största tillväxtföretag, som utvecklar och erbjuder digitala reklamtjänster gästade redan för andra gången Calliola. Kiosked World Camp är ett evenemang som ordnas årligen för hela personalen, där bygger man gemensam företagskultur och firar företagets finska rötter. Evenemanget som har nästan 100 deltagare kräver också en hel del av faciliteterna. Noora Suojansalo som jobbar som kontorschef på Esbos huvudkontor minns hur hon tillsammans med personalteamet kartlade lämpliga platser för tillställningen längs hela kusten, ända från Helsingfors till Nådendal.

​Vi hade redan besökt några platser, men när vi körde in genom Calliolas portar visste vi genast att det här är rätt plats! Calliolas unika omgivning och omfattande upplevelser är perfekt för våra behov.

Företaget som verkar i fyra världsdelar måste ta i beaktande många kulturella faktorer - även när det gäller att arrangera tillställningar. Senior Vice President Berit Virtanen-Thewlis, som ansvarar för People & Culture - funktionerna, berättar att det bland arbetstagarna finns personer med 32 två olika nationaliteter. Specialönskemål finns därför angående allt från råvaror till inkvarteringsarrangemang.

På Calliola har vi fått njuta av underbar mat, väl anpassade inkvarteringsställen, inspirerande aktiviteter och skärgårdsstämning. Bara att förflytta en så här stor grupp innebär utmaningar och förseningar i tidtabeller, men Calliolas personal har varit flexibel. Allt har fungerat strålande! Språkkunnigheten hos Calliolas personal har varit ett stort plus för oss. De förstod många olika önskemål väldigt bra och gjorde allt för oss. Vi kände aldrig att de tyckte att någonting var besvärligt att sköta eller arrangera.

​Programmet på Kioskeds World Camp bygger vi upp tillsammans. En del planeras och förverkligas av Noora och hennes team och en annan del av Calliola eller deras samarbetspartners. Vi har gjort båtutfärder, teamjobbpunkter ute i skärgården, utomhus spel med hinderbanor. Den här sommaren var vi bl.a. sjörövare. För dem som kommer från världens metropoler är Calliola i sig redan en stor upplevelse.

För många är det en helt ny upplevelse att spendera tid i den rena luften vid havet, med naturen omkring sig, därtill upplevelsen av finsk bastu. Vår Bastu Personality - tävling har blivit en riktig hit. Vinnare blir den som visat mest iver och mod att bekanta sig med denna finska tradition. Vinsten i tävlingen har båda åren gått, överraskande nog, till en utlänning.

På Calliola finns allt och lite till

För Mia Rantanen som ordnar evenemangen på Microsoft är Calliola redan en bekant plats sedan sju år tillbaka. Olika avdelningar på företaget har besökt Calliola ett tiotal gånger. Mia deltar nödvändigtvis inte alltid i evenemangen hon ordnar, därför måste både faciliteterna och servicen definitivt vara bra.

​Som ansvarsperson är det guld värt för mig att jag kan lita på att allt fungerar till 100%. Det har det alltid gjort på Calliola. Vi vill också stöda privata serviceleverantörer och familjeföretaget Calliola är just en sådan. För oss är det även viktigt att platsen ligger någorlunda nära Esbo,där vår verksamhet ligger. Dessutom värdesätter vi närmaten som Calliola erbjuder.  

​Den här gången anlände försäljningsteamet på 37 personer till Calliola för att avsluta det gångna året och planera inkommande. Möte i IdeaCallio, som är byggt på den gamla ladugårdsvinden, ekologisk middag och yoga. Efter den officiella biten blev det enligt tradition bastu och karaoke i det stämningsfulla båthuset.

Som middagsmeny valde vi läckerheter från gårdarna i närheten samt säsongens grönsaker och bär. Maten var alldeles underbar, än en gång! Vårt gäng blev så inspirerade av bastubadet att de tog en bastuomgång till senare på kvällen. Alla var väldigt nöjda! Det duggade en aning och även om inte Calliolas personal kan påverka vädret råkade regnet komma just då vi yogade inomhus, skrattar Mia.

Terveystalos ledning kickstartade hösten på Calliola

Ett av de största företagen inom hälsa, Terveystalo, kom med sin ledningsgrupp till Calliola under hösten. En del av dem hade besökt calliola redan tidigare, men för verkställande direktören Yrjö Närhinen var besöket det första i sin klass.

På Calliola är ambitionsnivån hög. Att vara lämpligt liten, men ändå fungera som en stor aktör är en svår balans men de har lyckats bra. Faciliteterna är fungerande och tillräckligt stora. Företagarandan märktes också, frun var själv på plats och personalen utstrålade en känsla av att alla sköter sina ansvarsområden ansvarsfullt och med glädje, utan behov av någon som ger order. Servicen kändes verkligen personlig. På Calliola faller alla bitar på plats: lämpligt avstånd från huvudstadsregionen, enkelt fungerande arrangemang, mångsidigt programutbud, och en känsla av att komma bort från vardagen. Allt ordnades problemfritt och smidigt, berättar Närhinen.

Som motvikt till det formella dagsprogrammet fortsatte Terveystalos ledningsgrupp sedan sitt program i Villa Calliolas kök. Under ledning av Calliolas yrkeskock fick teamet bekanta sig med råvarorna som skulle användas till kvällens middag samt med de olika arbetsskedena. Efter det fick vi även delta i tillredningen av middagen. Till det gemensamma middagsbordet kom vi sedan med många nya praktiska matlagningsidéer.

Efter en intensiv dag med möten och funderande passar det bra med att göra någonting avslappnat tillsammans. Att laga mat tillsammans förverkligades på ett unikt sätt: Calliolas kock och de fina närproducerade råvarorna gav verkligen inspiration att laga mat. Ett aktivt deltagande passar speciellt bra för vår grupp som gärna tar egna initiativ, fortsätter Närhinen.

För gänget från Terveystalo fortsatte kvällen med bastu. På Calliola finns tre bastur med allmänna utrymmen och terrasser vid havet. Möjlighet att ta ett dopp i havet finns också från alla bastur. En upplyst strandboulevard knyter samman bastubyggnaderna. I materialet som använts i bastubygget syns också en stark koppling till naturen och havet, det är speciellt viktiga element för Calliolas företagare Maiju och Kari Kasanen.

Det är roligt att dela med sig av fina erfarenheter! Vi klagar allt för ofta här i Finland, nu finns det orsak att låta det positiva höras, skrattar Närhinen till slut.

En oförglömlig födelsedagsfest på Calliola

Riitta Palomäkis 60-års fest firades i höstens svala stämning i Calliolas skärgårdslandskap. Riitta bestämde redan på våren att hon vill fira utan att behöva bekymra sig över festarrangemanget. Att låta någon utomstående arrangera festen var den enda möjligheten.

Då jag besökte Calliola med min dotter, visste jag att här är festplatsen. Jag ville absolut inte ändra festplats även om alla veckoslut i augusti redan var fullbokade. Jag tvekade lite angående att ordna festen på en vardag, men lyckligtvis passade det för gästerna, berättar Riitta.

Festdagen inleddes med lite kaffe och småsaltigt och fortsatte sedan med trädgårdsspel utomhus. Efter några timmars spelande av petanque, mölkky och pilkastning serverades drinkar på huvudbyggnadens idylliska terrass. Till festen samlades 16 släktingar, i allt från åldern 20-70 år. Alla hade lika roligt.

Middagen serverades i båthuset. Bland gästerna fanns krävande kulinarister och även gäster med specialdieter. Samma meny kunde ändå serveras åt alla, vilket var speciellt fint. Vi åt anka, som var helt fantastisk. Stämningen i båthuset, tända ljus och havsomgivningen, var magisk!

Alla Ritas vänner övernattade på Calliola. Inkvarteringsmöjligheterna planerades enligt individuella behov. På Calliola finns inkvartering för upp till 80 personer, t.ex. en eller två personers rum i den gamla huvudbyggnaden, Villa Calliola, samt övriga olika stora alternativ i de många villorna.

 

I samma villa övernattade t.ex. två par i 30-års åldern. Även om de delade allmänna utrymmen hade båda paren eget sovrum och badrum där de kunde vara i lugn och ro. Enligt samma princip placerades även singel gäster med gemensamma allmänna utrymmen. Självklart använde vi även en- och tvåpersoners rum enligt behov. Till alla gästerna hittades ett passligt övernattningsalternativ.

Riitta har arbetat 30 år på olika finska och internationella företag, senast på Uponor. Riitta, som blev vald till årets ekonomichef firade förutom sin födelsedag även ett nytt skede i livet. Hon byter sitt dagsarbete och blir styrelseproffs. Rita som är känd för att vara en person som tar saker i egna händer hade lätt för att ge över arrangerandet av festen till Calliolas personal.
 

Jag är mycket nöjd, allt gick som smort och jag hölls hela tiden ajour om hur planeringen framskred. Jag behövde inte ta hand om något och fick njuta av en lyckad fest som uppfyllde mina önskemål. Precis så som jag önskade.

En unik miljö charmar år efter år

En grupp från Finlands Akademi spenderade en torsdag i maj i båthuset på Calliola. Båthusets glasvägg bjuder på underbar havsutsikt. Jarmo Wahlfors leder enheten inom hälsoforskning på Akademin som ansvarar för beredning av ärenden, presentationer, verkställighet och forskning som hör till verksamheten. Det här var redan tredje gången som Jarmo var på Calliola.

”Calliola som helhet är helt unik! Jag visste redan baserat på de tidigare besöken att här fungerar allt. Därför var valet av platsen för vårt planeringsmöte i utskottet enkelt att göra. Utskottet startade sin mandatperiod först i början av detta år. Calliolas vackra och lugna omgivning ger utmärkta möjligheter till både jobb och övriga aktiviteter som stärker gemenskapen. ”Detta var utskottets första träff där medlemmarna lär känna varandra och förhoppningsvis också oss tjänstemän”, skrattar Jarmo.

 

Akademin har redan besökt Calliola i flera år. Även andra enheter har hittat till Calliola. Tidigare har man t.ex. lagat mat tillsammans i Calliolas kök och spelat olika trädgårdsspel. Den här gången stod bastubad och grillning på agendan.

“Alla har varit nöjda. Det är klart att man inte skulle komma tillbaka hit om det inte var så. Calliolas underbart vackra omgivning, utmärkta läge, goda mat och vänliga service är ett koncept som gör att det lönar sig att komma hit på nytt. Idag blev det till på köpet en solig dag”

 

Artikeln publicerad i Calliolas webbtidsskrift “Loki” 31.5.2016

Please reload

 
TA KONTAKT
  • Grey Google Places Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • https://plus.google.com/101683213170
  • Grey Pinterest Icon

Calliola – Vid havet i Raseborg

Rågövägen 315, 10710 Snappertuna.

Tel. +358 201 600 888 / försäljning

Tel. +358 400 163 632 / Calliola

e-post: calliola@calliola.com

© 2017 Calliola